COMUNITATEA ORTODOXÃ ROMÂNÃ "COASTA DE AZUR"

Biserica Ortodoxă Română "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" – Nisa

Momentan va aflati in cadrul categoriei expozitii.

Expozitie de icoane : Montpellier, 9/07/2011

montpellier

Articol introdus la data: iulie 20, 2011, ora: 7:11 pm. Adaugati un comentariu

Atelier interactiv la Centrului Universitar Mediteranean

Pe data de 1 februarie 2008, Catedra României «Dimitrie Cantemir » din cadrul Centrului Universitar Mediteranean, Nisa, prezidată de Ştefan de Faÿ, Consul Onorific al României la Nisa, a organizat o conferinţă având ca subiect « Pictura tradiţională religioasă în România – Icoanele pe sticlă » şi având ca invitat de onoare pe una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti Doamna Profesor Lidia Stăniloae.

Cu această ocazie, parohia noastră a pregătit un atelier interactiv insoţit de o expoziţie de icoane pe sticlă şi reproduceri cu scopul de a prezenta in direct fazele realizării acestora şi unde cei prezenţi au putut observa şi cere explicaţii in legatură cu acest subiect.

Ramona Vicol

Articol introdus la data: aprilie 19, 2010, ora: 3:03 pm. Adaugati un comentariu

Expozitie de icoane : Monte Carlo, 3/02/2010

Parohia noastră avut marea bucurie de a organiza în colaborare cu Consiliul de Administrație La Maison de l’Amérique Latine din Monaco şi cu Consulatul Onorific al României la Monaco o expoziție de icoane româneşti pictate pe sticlă și lemn sub titlul « Fenêtre vers les cieux divins ».

Evenimentul s-a desfăşurat pe perioada 3—20 februarie 2010 în salonul Asociației «Europa Résidence», Monte Carlo sub Patronajul Alteţei Sale Prinţul Suveran.

Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 3 februarie 2010 la ora 19.

Mulţumiri Doamnei Consul Onorific la Monaco Angela Foster pentru tot efortul depus în organizarea acestui eveniment atât de important pentru comunitatea românească de pe Coasta de Azur.

Ramona VICOL

Articol introdus la data: februarie 13, 2010, ora: 11:40 am. 1 comentariu